Najromantičnije destinacije za medeni mjesec


Maldivi
Samo medeni mjesec u Maldivima će Vam omogućiti da iskoristite svaku sekundu odmora u svojoj privatnosti. Na raspolaganju su vam privatni bungalovi, svaki sa svojom bijelom pješćanom plažom.

Hawaii

Prekrasne obale, vulkani, prijateljski raspoloženi domoroci, bijele pješćane plaže i lokacije svjetske klase često čine Havaje izborom broj jedan za medeni mjesec.


Tahiti
Ime je dugo bilo sinonim za tropski raj. Jedan od najvećih medenih odredišta u svijetu, Tahiti nude čisti raj i puno romantike. Ovdje se možete opustiti u suncu, roniti, uživati u plodovima mora...

Kambodža
Posjet ovoj zemlji bit će izuzetno emocionalan zbog još vidljivih posljedica građanskog rata. No, nada lokalnog stanovništva je nepresušan izvor inspiracije.
Ne propustite posjetiti kompleks hramova Angkor Wat u kambodžanskoj džungli, ali ostavite dovoljno vremena za opuštanje na Gulf of Thailand in Kep. Istražite antičke ruševine i počastite se svježim rakovima.

Rim, Italija
Nema mnoge gradova na ovoj listi, ali Rim je iznimka. Savršen grad za lutanje između drevnih kvartova i otkrivanje neodoljivih restorana, svirki sa živom muzikom i usputnih kafića. Ako insistirate na urbanom medenom mjesecu, Rim je savršen izbor.

Bahami
Ova je destinacija veoma popularna kod Amerikanaca zbog male udaljenosti. Također je popularna jer se sastoji od čak 700 otoka. Pruža širok raspon usluga i prikladna je za svaki buđet.



Bequia, Karibi
Tempo života u ovom dijelu Svetog Vincenta i Grenadina je toliko usporen, a atmosfera tako opuštena da će iscrpljenim mladencima, nakon sresa oko pripreme vjenčanja, boravak ovdje biti iscjeljujući i za tijelo i za duh.

Švicarska
Možda nije egzotična, ali je jedna od najromantičnijih destinacija. Očaravajući krajolici, sigurnost i uređenost su neke od njenih odlika. Parovi mogu uživati jedno u drugom, što je čitav smisao putovanja.

Maroko
Zemlja nevjerovatne raznolikosti i ljepote. Prekrasni prirodni krajolici i bogati kulturno nasljeđe će vas oduševiti. Obavezno posjetite plažu Essaouira, gdje je Jimi Hendrix često boravio, obiđite džamije sa najvišim minaretima na svijetu i putujte kroz masivne pješčane dine u Sahari.

Portugal
Iako je ponekad u sjeni svoje velike bivše kolonije Brazila, kombinacija dvoraca, pješčanih plaža i osebujnih lokalnih vina, čine Portugal nenadmašnom turističkom destinacijom. Glavni grad Lisabon jedan je od najstarijih gradova Evrope, a većina kuća napravljena je od debelih kamenih zidova tako da je ljeti uvijek svježe, a tokom zime toplo.

Sv. Lucia
Prekrasna kombinacija francuske i engleske kulture. Izvrsno mjesto ako ste zaljubljenici u prirodu. Ima sve, od vulkana do bogatstva podmorja.




Južnoafrička Republika
Osebujna kultura i nevjerojatni prirodni krajolici će vas ostaviti bez daha. Krenite od Capetowna prema jednom od Singita rezervatu koji gostima nude nevjerovatno gostprimstvo i luskuz. Kolibe su mješavina afričkog naslijeđa i europskog modernog dizajna.

Maine Coast
Možda nije najbolje mjesto za plivanje, ali obala Mainea je neodoljiva sa svojim šarmom i dobrom morskom hranom. Cijela obala je prekrasna, ali ne propustite obići Nacionalni park Acadia na planini Desert Island.

Turks i Caicos, Karibi
Na glavnom otoku Provo naći ćete sve što vam je potrebno, ali su mjesta prema istoku šarmantnija. Savršeno mjesto za romantičnu šetnju novopečenih mladenaca je Salt Cay.

Fiji
Fiji je nadaleko poznat po svojoj slikovitoj obali. Rijetko gdje se mogu pronaći tako lijepe plaže, drveća palmi i planine na jednom mjestu.





(Sarajevo-x.com, fascinantno.com, klix.ba)

1 komentar:

  1. Dobre destinacije za romantična putovanja , nisam baš ljubitelj plaže i mora, ali se svejedno da nešto naći na ovoj listi!

    OdgovoriIzbriši

Pročitajte još i...