Najbolji kampovi Hrvatske - Istra


Europi najbliže toplo more je ono Istarsko. U Istri prevladavaju uređene, popločene i sigurne plaže s hladovinom borova u zaleđu te brojnim sadržajima, uključujući i prostore za djecu, starije osobe i invalide. Čak 50 plaža Istre nosi simbol plave zastave, a čestim mjerenjima neprestano se prati kakvoća mora. Zaljubljenici u osamu uživat će u stjenovitim i šljunčanim uvalicama ili plažama brojnih otočića...
Istra je poznata po tradicionalnim jelima spravljenima od svježih plodova mora (nenadmašna je riba list) ili pak od domaćih namirnica iz unutrašnjosti Istre. Među najpoznatijim delikatesama svakako je veličanstveni afrodizijak tartuf, a ne zaostaju ni domaći istarski pršut, divlje šparoge…
Vina Istre priznata su diljem svijeta, a osobito su čuveni istarska malvazija i teran - možete ih kušati obilazeći neku od šest vinskih cesta Istre, s gotovo 70 vinskih podruma. Ne zaboravite i na ceste maslina!


Kamp Zelena Laguna (POREČ)

Kamp se nalazi u sklopu istoimenog turističkog naselja, čija je sportska, zabavna i gastronomska ponuda jedna od najkompletnijih na Jadranu. Smješten je 5 km južno od Poreča i 2 km sjeverno od Funtane, u šumici i okružen otočićima. Parcele su različite veličine, a kamena plaža je uređena sa popločanim sunčalištima. Jedan posebno označeni dio plaže namijenjen je naturistima. Ekološki usmjeren menadžment kampa.

Kamp Bijela Uvala (POREČ)
U nastavku naselja Zelena Laguna, prema Funtani, nalazi se jedan od boljih hrvatskih kampova za kompletnu obitelj. Sadržajno izvanredno opremljeni kamp sa dva bazena i parcelama različitih veličina te 2 km dugom obalom sa uređenim plažama i kamenim popločanim sunčalištima, okruženim sa cijelim nizom nenaseljenih otočića. Poseban dio plaže rezerviran za naturiste. Ekološki usmjeren menadžment kampa.

Naturistički kamp Valalta (ROVINJ)
Namijenjen je odmoru isključivo obiteljima, ljubiteljima naturizma. Smješten je uz more na ulazu u slikovit 12 km dug rezervat prirode, Limski kanal. 5 km duga obala, većinom sa finom šljunkovitom plažom i velikim dječjim kupalištem s pješčanom uvalom. Uz raznovrsne smještajne objekte i kvalitetne sadržaje obavezne za tu visoku kategoriju kampa, posebno se ističe vlastita, dobro opremljena marina, atraktivni bazen sa morskom vodom, pivo iz vlastite pivnice, te izleti organizirani samo za naturiste.

Naturistički kamp Istra (FUNTANA)
Kamp je smješten nedaleko središta ribarskog mjesta Funtana, 6 km južnije od Poreča, i namijenjen je isključivo naturistima. Prostrane parcele nalaze se na terasastom terenu, pretežito u sjeni crnike, s pogledom na more i brojne otočiće. Ima više od kilometra uređene plaže sa sunčalištima popločanim prirodnim kamenom.

Naturistički kamp Kanegra (UMAG)

Novorenovirani maleni kamp, isključivo za naturiste, na 10 km od Umaga, u prirodnom okruženju, sa šljunčanom plažom. Uz sadržaje kampa, za dobar provod gostiju brine se animacijski tim koji organizira cjelodnevnu animaciju za djecu i odrasle u obližnjem apartmanskom naselju.

Kamp Pineta (UMAG/SAVUDRIJA)
Nalazi se na istaknutom, najzapadnijem hrvatskom rtu, u neposrednoj blizini najstarijeg i najvećeg svjetionika na Jadranu. Ima 1,5 km dugu obalu sa šljunčanim i kamenim plažama. Restoran, terasa za večernju zabavu uz živu glazbu, pizzeria i nekoliko caffe barova sastavni su dio tog dobro pošumljenog kampa, a bazen i ostale sportske sadržaje te cjelodnevnu i večernju animaciju mogu gosti kampa koristiti u apartmanskom koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Kamp Polari (ROVINJ)
Smješten u slikovitoj i dobro pošumljenoj uvali, oko 3 km južno od Rovinja, u hladovini zimzelene vegetacije. Ima dva kilometra razvedene obale, a plaža je kamenita i šljunčana, sa betoniranim sunčalištima. Uz veliki bazen sa hidromasažom, tu je i bogatstvo novih sadržaja prilagođenih djeci i mladima. Na malom poluotoku u južnom dijelu kampa uređen je poseban dio kampa s vlastitom plažom za naturiste. Novost u kampu je i usluga Camper-stop tj. posebna mjesta za goste sa kamperima.

Kamp Veštar (ROVINJ)
Potpuno obnovljeni kamp nalazi se 5 km južno od Rovinja, u pravcu Pule. Uz bazen i nove sanitarije s grijanjem i obiteljskim kupatilima karakterizira ga mirna uvala sa šljunčanom plažom. Kamp je dobro pošumljen i djelomično prirodno očuvan. Omiljeni je za goste sa čamcima. Poseban dio plaže rezerviran je za ljubitelje naturizma.

Kamp Orsera (VRSAR)
Smješten je podno grada Vrsara, cca 500 m nakon parka skulptura Dušana Džamonje, jednog od najpoznatijih hrvatskih kipara. Zemljište je prirodno obdareno mediteranskim raslinjem, a parcele su uređene dijelom na livadi a dijelom na prirodnim terasama. Plaža je stjenovita, dijelom šljunčana a dijelom u kameno ograđenim i obzidanim prirodnim uvalicama i proteže se sve do vrsarske marine.

Kamp Finida (UMAG)
Između Umaga i Lovrečice nalazi se ovaj miran i intiman kamp sa skrovitim uvalama. Plaža je šljunčana i kamena, a sunčališta su betonirana.

Naturistički kamp Ulika (POREČ)
Nalazi se na poluotoku, 8 km sjeverno od Poreča. Jedinstven je po velikom broju hrastova. To je pretežito isparcelirani kamp, s parcelama od 80 – 160 m2, s posebnom zonom za goste s kućnim ljubimcima. Svi kamp servisi su moderno opremljeni a parcele najčešće u hladu stoljetnih hrastova. Cca 2,5 km duga obala je šljunčana i kamenita sa popločanim sunčalištima.

Kamp Lanterna (POREČ/TAR)
Kamp Lanterna se nalazi između Novigrada i Poreča, na istoimenom zelenom poluotoku. Krasi ga očuvana mediteranska priroda, borova i hrastova šuma, te tri kilometra duga obala sa šljunčanim plažama. Lanterna nudi raznovrsne smještajne mogućnosti, od iznajmljivanja mobilnih kućica, do najma karavana i šatora. Dva bazena sa hidromasažom te obilje sadržaja i aktivnosti daju mu za pravo na ime kampa za svaku obitelj.

Kamp Stella Maris (UMAG)
Sastavni je dio istoimenog naselja. Smješten pod stoljetnim borovima, tik uz šljunkovitu lagunu, samo 1,5 km udaljen od Umaga (na liniji gradskog vlakića). Obilje restorana, trgovina i sportskih sadržaja na kopnu i vodi, među kojima se ističe svjetski poznati tenis centar ITC sa 16 zemljanih tenis terena, na raspolaganju je gostima kampa i naselja.

Kamp Marina (RABAC)
Jednostavan, prirodan kamp smješten 15 km jugoistočno od Labina u netaknutoj prirodi, na djelomično pošumljenom terenu. Kamenita plaža duga je 1 km. Ronilački klub u kampu proglašen najboljim u Hrvatskoj 2004., 2005. i 2006. Godine.

Kamp Park Umag (UMAG)

Površinom najveći Istarski kamp, koji je zbog svoje prostrane i idilične prirode, uređenih plaža (šljunčana i kamena) te raznovrsnih sadržaja i usluga upravo idealan za odmor obitelji. Luksuzni bazeni sa vodopadima, tvrđavama i gusarskim brodom, botanički eko-park sa autohtonim raslinjem i impresivno ekološko uređenje samo su neke od osobina tog novo uređenog kampa.

Kamp Valkanela (VRSAR)
Prostrani kamp u pitomoj uvali između Funtane i Vrsara, pozicionira se kao kamp za obitelji, ali i za ljubitelje sporta, rekreacije i zabave. Kamp parcele su velike, većim dijelom na ravnom terenu, ali i na terasastom. Plaža je duga 2,5 km, sa velikim šljunčanim dijelom u uvali i posebno uređenim dijelovima za djecu. Svi sanitarni sadržaji su u potpunosti renovirani i prilagođeni djeci. Nova usluga je zona Camper – stop, za kraće boravke gostiju s kamperima.


Kamp Bi-Village (FAŽANA)

Taj prostrani turistički centar izgrađen do Fažane, nasuprot otočja Brijuni, je posljednji otvoreni veliki kamp u Istri. Bi village je kompletno isparcelirani kamp s potpuno opremljenim raznovrsnim smještajnim jedinicama i velikim apartmanskim naseljem. Tri bazena su ravnomjerno raspoređena, a uređeno je i 800 m šljunčane plaže.


Naturistički park Koversada (VRSAR)
Ovaj kamp s najdužom naturističkom tradicijom u Europi proteže se na milijun četvornih metara pitomog parka, sa 1000 maslina i ostalog mediteranskog raslinja, a uključuje i otok, povezan mostićem, na kojem se može kampirati jedino sa šatorom. Ima 5 km obalne crte sa uređenim kamenim i šljunčanim plažama. Uređene su i dvije pješčana plaže za djecu. Ovogodišnja novost predstavljaju 334 parcele s priključkom na vodu i struju koje su uređene uz samu obalu.

Naturistički resort Solaris (POREČ/TAR)
Kamp je dio istoimenog naturističkog naselja, koji se nalazi na poluotoku Lanterna, 12 km udaljenom od Poreča. U hrastovoj šumi kriju se apartmani i paviljoni, a sjenovite i prostrane parcele za kampiranje nalaze se često uz more. Gostima, naturistima, na raspolaganju je 2 km pretežito kamene obale sa više šljunčanih ili travnatih uvalica i obzidanim sunčalištima.

1 komentar:

  1. Zanimljiv članak, bila sam u Istri par puta na ljetovanju ali još nisam ovakav način ljetovanja isprobala. tar vabriga

    OdgovoriIzbriši

Pročitajte još i...