Toskana - šetnja kroz povijest i umjetnost uz dobro vino i kuhinju


Toskana nalazi se u središnjoj Italiji, a proteže se od Apenina do Tirenskog mora. Njezina priroda, umjetničke baštine i važni gradovi, prije svega Firenca, čine Toskanu nepokolebljivim protagonistom svjetskog turizma.  Toskana ima dugu reputaciju najljepšeg dijela Italije.   
Oduvijek je utjecala na razvoj umjetnosti, kulture i obrazovanja. Ova regija bila je centar talijanske renesanse i  dom mnogim utjecajnim ljudima iz povijesti umjetnosti i znanosti kao što su Dante, Botticelli, Michelangelo, Da Vinci, Vespucci i dr. Renesansa je donijela neke od najljepših umjetničkih djela, a većina ih se može pronaći u muzejima Firenze i Pise.
Pogled na tipičan zaljev

Majka priroda je ovoj regiji pružila mnogo, počevši od obale koja je bogata dugim i pješčanim plažama, kao što je Versilia plaža sa stjenovitim liticama i strmim rtovima. Otoci u toskanskom arhipelagu, okruženi mediteranskom vegetacijom, uz kristalno čisto more -  su bez premca.
Većina tipičnih krajolika u regiji su one koje spajaju ljepotu prirode s tisućljetnim radom čovjeka.


Srednjovjekovna sela, povijesni gradovi, dvorci i obrambeni sustavi, ruralne crkve (takozvani "pievi") i prekrasne opatije, kao jedan od Sant'Antimo, su se raspršili po cijelom području i njihovi profili ističu u krajolicima Kreta Senesi, Orcia Valley, Garfagnana, Chianti i Maremma.
 
 

Firenza
Toskana je puna lječilišta: Montecatini, Saturnia, Montepulciano, Monsummano i Bagno Vignoni, koji nude opuštajući odmor zahvaljujući svojim termalnim vodama i dobro opremljenim objektima za sve vrste liječenja.

Pokrajine u regiji su: Firenca ( glavni grad regije), Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa Carrara, Pisa, Pistoia, Prato i Siena.

Firenza je grad koji je sam  po sebi umjetničko djelo, tako da šetnja gradom ostavlja utisak da ste u muzeju, a vremena za istraživanje nikada nije dovoljno.

1 komentar:

  1. Nice post and nice information too. I read your post. It's really nice and I like your post. It’s very simple to understand........Thank you for sharing...........

    Kawasaki Fairings

    OdgovoriIzbriši

Pročitajte još i...