Zagreb - grad od milijun srca

Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske!


Glavni grad Republike Hrvatske – Zagreb – jedna je od europskih najmlađih metropola, a istovremeno i jedan od najstarijih europskih gradova čija pisana povijest datira još iz 11. stoljeća.
Zagreb je poslovno, gospodarsko, diplomatsko i kulturno središte Hrvatske, u kojem živi gotovo milijun stanovnika. Taj „grad milijun srca“, oduvijek je privlačio pozornost turista i posjetitelja, što je izrazito naglašeno u poslijednje vrijeme, u očekivanju skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Blizina i dobra povezanost s ostalim europskim gradovima dodatno čine Zagreb idealnom kongresnom i incentive destinacijom.

Zagreb je također grad znanosti i kulture. Mnogi vrsni zagrebački znanstvenici i umjetnici obogatili su hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu. Tu je smješteno pedesetak muzeja i galerija, te privatnih umjetničkih zbirki i dvadesetak kazališta i koncertnih dvorana.

Od proljeća pa sve do jeseni, kada je vrijeme lijepo, mnoge izložbe i događaji sele se na zagrebačke ulice, trgove i parkove. Tada Zagreb postaje jedna velika šarena pozornica koja svojom raznolikošću i šarmom posebno privlači strane i domaće posjetitelje.

Najznačajnije kulturne atrakcije i hoteli, od kojih mnogi pripadaju svjetski poznatim hotelskim lancima, smješteni su u samom središtu Zagreba, a međusobno su udaljeni na kojih 20-ak minuta lagane šetnje.
Zagreb nije samo poznat po svojim gotičkim crkvama, baroknim palačama, zgradama iz doba art decoa, prekrasnim urbanim parkovima, nego i po fascinantnoj atmosferi koja obavija povijesni Gornji Grad, a kojoj pridonosi i mnoštvo kafića i barova na čijim terasama se, uz lagano ispijanje kave, upija i osjeća pravo bilo grada.
Još jedna nezaobilazna zagrebačka atrakcija je tržnica Dolac – jedna od najživopisnijih europskih tržnica na otvorenom pod jarko crvenim veselim suncobranima. To je kultno mjesto gdje se isprepliću boje, mirisi i okusi, raznobojno svježe ubrano voće i povrće, svježe ulovljena riba iz Jadranskog mora, meso, sirevi i ostale mliječne prerađevine, te ostali proizvodi koji nas vraćaju natrag u djetinjstvo.
Iako geografski, kulturno i po baroknom nasljeđu pripada središnjoj Europi, u Zagrebu se, po mnogočemu, živi mediteranskim načinom života. Velik broj nezaobilaznih kafića s terasama, posebno u središtu grada čine ga „najvećim europskim kafićem“. Zahvaljujući raznim utjecajima, Zagreb zrači i privlači posebnim šarmom, a njegovi stanovnici su poslovično dobri i srdačni domaćini.
U Zagrebu je moguće istovremeno biti u strogom centru grada i uživati u pravoj prirodi i zelenilu. U kojem god smjeru krenuli, Zagreb privlači cijelim nizom svojih urbanih parkova s dugom tradicijom i izrazito vrijednim prirodnim naslijeđem.
Otisnemo li se malo dalje, Zagrebačka okolica sa svojom posebno netaknutom prirodom mami brojne posjetitelje; srednjovjekovni dvorci, romantične legende, vinogradi i vinske ceste, toplice, lokalni gastronomski specijaliteti i tradicionalno dobri domaćini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Zagreb ima tisuću lica, i svako je istovremeno i profesionalno i opušteno, i suvremeno i uronjeno u tisućljetnu tradiciju, i kulturno i gospodarsko, i urbano i avanturističko….ukratko, Zagreb je grad koji se jednostavno mora otkrivati i otkrivati, i opet nanovo otkrivati…
Bogata ponuda zagrebačkih smještajnih kapaciteta i prostora za održavanje kongresa i poslovnih sastanaka svake vrste zajedno sa starom gradskom jezgrom, bogatim povjesnim nasljeđem, živopisnom kulturnom ponudom, srdačnim domaćinima, opuštenom atmosferom, uzbudljivim gastronomskim avanturama i zadivljujućom okolicom, čine Zagreb idealnom destinacijom za kongrese, konferencije, poslovne sastanke i incentive putovanja.

Zagreb raspolaže sa velikim brojem raznolikih prostora za male i velike poslovne sastanke, te kongrese s velikim brojem delegata, a nudi i zanimljive mogućnosti za organizaciju nezaboravnih incentiva ili evenata.

Hoteli s 4 i 5 zvjezdica, dvorane smještene u samoj povijesnoj jezgri Zagreba, mnogobrojni muzeji i galerije, kao i profesionalni PCO-i i DMC-i pretvorit će Vaš kongres, incentive ili event u uspješni događaj o kojem će se još dugo pričati.
Zagreb je grad i kojem uspješan posao i dobra zabava uvijek idu zajedno.

Pročitajte još i...